Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Скумрия и сьомга на скара - лек, здравословен и лесен обяд


Идва време за леки ястия, а рибата е сред най-подходящите, що се отнася до нейните хранителни стойности. В комбинация с пищна салата, тя се превръща лесно в здравословен обяд или вечеря, подходящи за цялото семейство.

Рибата е богат източник на протеини, витамин D и тези от група В, както и на минерали. По-мазните видове пък съдържат солидно количество омега-3 мастни киселини.

Вкусен гид: Морска храна спред сезона

Едни от най-полезните риби, които е добре да се консумират по-често, са скумрията и сьомгата. Само 100 г от скумрията ще ви осигурят 0 единици въглехидрати, но куп полезни вещества, като калций, желязо и магнезии. Готви се изключително лесно и не отнема почти никакво време. За сьомгата можем да кажем същото. Тя е много добър източник на калций, тъй като с 85 г от нея бързо си набавяме до 18% от ежедневните ни нужди на този минерал.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето защо днес се спряхме точно на тези двама представители на морския свят, за да ви предложим четири рецепти за скара, с които лесно да увеличите консумацията им, без да се налага да прекарвате часове в кухнята. Заредете тялото си с енергия и се радвайте на идващите слънчеви дни.

Сьомга със свежа салата от рукола и чери домати

Грилован котлет от сьомга със сос Холандез

Филе от скумрия на скара

Скумрия на скара

Дайте оценка:

Тагове: риба

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче