Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки бутчета във вино и розмарин

Поглезете се с една ароматна и вкусна вечеря

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 пилешки бутчета
  • 3 клонки пресен розмарин
  • 30 мл зехтин
  • 200 мл бяло вино
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 4 с.л. брашно
  • 2 дафинови листа

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Бутчетата се слагат в дълбока купа и се овкусяват със сол и черен пипер. Разбъркват се с ръце, след което се добавя брашното и следва повторно разбъркване.
  2. Загрява се тиган на умерено силен огън и бутчетата се запържват добре от двете страни в малко зехтин.
  3. След това се добавят бялото вино, дафиновите листа, розмаринът и 200 мл вода. Оставя се течността да заври.
  4. Бутчетата се слагат в йенска тенджера или тава, покрита с фолио и се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 мин.
  5. Сервират се с гарнитура от печени или пържени картофи, кисели краставички и чаша бяло вино.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино черен пипер дафинови листа пилешко пържене печене тиган тава пресен розмарин брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче