Необходими продукти:
- 6 пилешки бутчета
- 3 клонки пресен розмарин
- 30 мл зехтин
- 200 мл бяло вино
- Сол и черен пипер на вкус
- 4 с.л. брашно
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
- Бутчетата се слагат в дълбока купа и се овкусяват със сол и черен пипер. Разбъркват се с ръце, след което се добавя брашното и следва повторно разбъркване.
- Загрява се тиган на умерено силен огън и бутчетата се запържват добре от двете страни в малко зехтин.
- След това се добавят бялото вино, дафиновите листа, розмаринът и 200 мл вода. Оставя се течността да заври.
- Бутчетата се слагат в йенска тенджера или тава, покрита с фолио и се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 мин.
- Сервират се с гарнитура от печени или пържени картофи, кисели краставички и чаша бяло вино.