Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Крехки свински уши

Незаменим специалитет от балканската кухня

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
180’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 броя свински уши
  • 2 ч.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • 1 люта чушка
  • 1 връзка пресен лук
  • 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • Кориандър на вкус
  • 5-6 зърна черен пипер
  • 2 ч.л. оризов оцет
  • 1/2 корен от джинджифил
  • Зехтин
  • Семена от сусам
  • Магданоз

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Ушите се минават внимателно с еднократна самобръсначка, за да се премахнат по-твърдите косми, след което се пърлят с газова горелка.
  2. Слагат се в дълбока тенджера и се заливат със студена вода. Пускат се на силен огън и се оставят да заврат. Огънят се намаля до умерен и варенето продължава 20 мин.
  3. Водата се излива, а ушите се измиват. Отново се заливат със студна вода, като в съда се прибавят джинджифилът, пресният лук на едро и целите зърна черен пипер. Всичко се оставя да ври за около 3 часа.
  4. Ушите се изваждат и се оставят да поизстинат. Нарязват се на тънки ивици по протежение на хрущяла.
  5. Загрява се един тиган с малко зехтин на дъното и мезето се запържва на силен огън с малко сол и черен пипер.
  6. Ушите се прехвърлят в плоска чиния и се овкусяват със смес от зехтин, пилешки бульон, сол, оризов оцет, захар, соев сос, семена от сусам, наситнена люта чушка, кориандър и наситнен магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер кориандър пресен лук магданоз свинско пържене варене тиган тенджера пилешки бульон люти чушки джинджифил сусам соев сос оризов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче