Необходими продукти:
- 1 консерва нахут, около 400 г
- 2-3 червени чушки, изпечени и обелени
- 1 малка глава кромид лук
- 2 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. пушен червен пипер или обикновен
- Пресен магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
- Около 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Ако използвате сурови червени чушки, изпечете ги на фурна или котлон, докато кожата им почернее, след което ги обелете и нарежете на ленти. Ако ползвате готови, просто ги нарежете.
- Нарежете лука на полумесеци и го задушете в зехтина на среден огън, докато омекне. При желание добавете и скилидка чесън, ситно нарязана.
- Поръсете с пушен червен пипер и разбъркайте бързо, за да не загори. Той ще придаде на ястието пушен и леко сладък вкус.
- Прибавете в тигана нарязаните чушки и отцедения нахут. Разбъркайте внимателно, за да не се разпадне нахутът. Оставете на котлона още 2-3 минути, за да се смесят ароматите.
- Свалете от огъня, добавете нарязан пресен магданоз, сол, черен пипер и лимонов сок. Разбъркайте още веднъж.
- Поднесете салатата топла или охладена, като основно ястие или гарнитура. Подходяща е и за хапване с арабски питки или препечен хляб.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО