Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ароматна салата с нахут, печени чушки и лук

Може да я хапвате и топла, и студена

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 консерва нахут, около 400 г
  • 2-3 червени чушки, изпечени и обелени
  • 1 малка глава кромид лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. пушен червен пипер или обикновен
  • Пресен магданоз
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Около 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Ако използвате сурови червени чушки, изпечете ги на фурна или котлон, докато кожата им почернее, след което ги обелете и нарежете на ленти. Ако ползвате готови, просто ги нарежете.
  2. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в зехтина на среден огън, докато омекне. При желание добавете и скилидка чесън, ситно нарязана.
  3. Поръсете с пушен червен пипер и разбъркайте бързо, за да не загори. Той ще придаде на ястието пушен и леко сладък вкус.
  4. Прибавете в тигана нарязаните чушки и отцедения нахут. Разбъркайте внимателно, за да не се разпадне нахутът. Оставете на котлона още 2-3 минути, за да се смесят ароматите.
  5. Свалете от огъня, добавете нарязан пресен магданоз, сол, черен пипер и лимонов сок. Разбъркайте още веднъж.
  6. Поднесете салатата топла или охладена, като основно ястие или гарнитура. Подходяща е и за хапване с арабски питки или препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук магданоз пушен червен пипер червени чушки лимонов сок нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче