Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кесадиля с пиле и чедър

Невероятно семпла и много свежа рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 бр пилешки гърди
  • 1 глава кромид лук
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Копър, наситнен
  • 1 домат
  • Зехтин
  • 100 г доматено пюре
  • Царевица от консерва, отцедена
  • 100 г чедър
  • 6 питки за тортили
  • 1 червена чушка

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Лукът, чушката и доматът се нарязват на дребно и се запържват в малко зехтин на дъното на добре загрят тиган. След 2 мин. се добавя копърът, заедно с отцедената царевица (1-2 с.л.) и зеленчуците се поразбъркват. Продуктите се пресипват в една чинийка настрана.
  2. Пилешките гърди се нарязват на дребни парченца и се запържват до златисто в същия тиган с още малко зехтин. След 3 мин. се дообавят доматеното пюре, солта и черният пипер. След минута се прибавят изпържените зеленчуци.
  3. Всичко се поръсва с малко настърган чедър.
  4. Във всяка питка за тортили в средата се посипва още малко настърган чедър, малко от плънката, още от чедъра и питките се сгъват. Разрязват се на две.
  5. Всяка кесадиля се запържва в тигана за около 2-3 мин. на страна.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер домати копър пилешко пържене тиган Мексиканско за един тиган доматено пюре чедър тортила питки царевица кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче