Необходими продукти:
- 3 бр пилешки гърди
- 1 глава кромид лук
- Сол и черен пипер на вкус
- Копър, наситнен
- 1 домат
- Зехтин
- 100 г доматено пюре
- Царевица от консерва, отцедена
- 100 г чедър
- 6 питки за тортили
- 1 червена чушка
Начин на приготвяне:
- Лукът, чушката и доматът се нарязват на дребно и се запържват в малко зехтин на дъното на добре загрят тиган. След 2 мин. се добавя копърът, заедно с отцедената царевица (1-2 с.л.) и зеленчуците се поразбъркват. Продуктите се пресипват в една чинийка настрана.
- Пилешките гърди се нарязват на дребни парченца и се запържват до златисто в същия тиган с още малко зехтин. След 3 мин. се дообавят доматеното пюре, солта и черният пипер. След минута се прибавят изпържените зеленчуци.
- Всичко се поръсва с малко настърган чедър.
- Във всяка питка за тортили в средата се посипва още малко настърган чедър, малко от плънката, още от чедъра и питките се сгъват. Разрязват се на две.
- Всяка кесадиля се запържва в тигана за около 2-3 мин. на страна.