Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за ракийка: Японска картофена салата

Семпло, питателно и освежаващо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 средни картофа, на кубчета
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 200 г рачешки рулца, на ситно
  • 3 яйца, сварени, нарязани на кубчета
  • 1/2 краставица, на полумесеци
  • Сокът от 1/4 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз, наситнен
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 глава червен лук, настъргана
  • Зехтин

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се във вряща, подсолена вода. Отцеждат се и се оставят да изстинат.
  2. Смесват се в купа, заедно с нарязаните на ситно рачешки рулца, краставицата, нарязана на полумесеци и варените яйца, настъргани на ренде или нарязани на дребно.
  3. Прави се дресинг от майонезата, киселото мляко, настърганият червен лук, чесънът, лимоновият сок, 2 с.л. зехтин, наситнен магданоз, сол и черен пипер.
  4. Салатата се разбърква добре, опитва се за сол и се оставя в хладилника за 30 мин.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен лук краставици магданоз салата купа картофи яйца кисело мляко майонеза лимонов сок рачешки рулца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче