Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки сърчица на фурна по средиземноморски

Насладете се на това уникално и ароматно мезе

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г пилешки сърчица
  • 300 г домати
  • 1 глава кромид лук
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 с.л. захар
  • Сол и черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 4 стръкчета прясна мащерка
  • Зехтин
  • 100 г чери домати
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 100 г маслини, обезкостени

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.
  2. В тавичка се подреждат обикновените домати и чери доматите, без да се режат. Овкусяват се с малко балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Слагат се да се запекат за 15 мин.
  3. Сърчицата се измиват и почистват, нарязват се и пак се измиват.
  4. Запържват се в добре загрят тиган с малко зехтин на дъното за около 5 мин., след което се добавя и лукът, нарязан на полумесеци.
  5. В съда се добавят маслините, пресованият чесън, 1 с.л. краве масло, както и клонките мащерка.
  6. След няколко минути запържване, продуктите от тигана се изсипват при доматите и гозбата се връща във фурната за още 15 мин.
  7. Сърчицата на фурна по средиземноморски се оставят да починат за 5 мин. и се сервират направо с тавичката.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер домати чери домати пържене печене тиган тава прясна мащерка кафява захар маслини балсамов оцет кромид лук пилешки сърца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче