Необходими продукти:
- 300 г пилешки сърчица
- 300 г домати
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. краве масло
- 1 с.л. захар
- Сол и черен пипер
- 3 скилидки чесън
- 4 стръкчета прясна мащерка
- Зехтин
- 100 г чери домати
- 2 с.л. балсамов оцет
- 100 г маслини, обезкостени
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява на 180 градуса.
- В тавичка се подреждат обикновените домати и чери доматите, без да се режат. Овкусяват се с малко балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Слагат се да се запекат за 15 мин.
- Сърчицата се измиват и почистват, нарязват се и пак се измиват.
- Запържват се в добре загрят тиган с малко зехтин на дъното за около 5 мин., след което се добавя и лукът, нарязан на полумесеци.
- В съда се добавят маслините, пресованият чесън, 1 с.л. краве масло, както и клонките мащерка.
- След няколко минути запържване, продуктите от тигана се изсипват при доматите и гозбата се връща във фурната за още 15 мин.
- Сърчицата на фурна по средиземноморски се оставят да починат за 5 мин. и се сервират направо с тавичката.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО