Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Възхитителни пилешки пържоли - перфектният избор за вкусен обяд

Рецептата е лесна, а резултатът - много вкусен

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Пилешките пържоли са любимо ястие в много домакинства по света. Те предлагат възхитителен баланс между отличен вкус, крехкост и си ходят с много видове гарнитура. Това ги прави идеални за всякакви рецепти. Независимо дали сте начинаещи или по-опитни в кухнята, с тази техника със сигурност ще впечатлите вашите гости и ще направят вечерта незабравима.

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 4 бр. обезкостени пилешки гърди без кожа
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. галета
  • 2 големи яйца, разбити
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 1/2 ч. л. лук на гранули
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • Зехтин
  • Краве масло
  • Магданоз
  • Риган

Снимка: iStock by Getty Images

Да подготвим месото

Първата стъпка е да подготвите пържолите. Започнете с измиването на пилешките гърди под студена вода и ги подсушете с кухненска хартия. След това използвайте голям нож, за да направите дълбок срез отстрани на всяко парче, за да си направите джобче за плънката.

Относно панировката

В три отделни чинии поставете брашното, галетата и разбитите яйца с прясно мляко. В малка купичка смесете солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на гранули и червения пипер. Така ще сте сигурни, че накрая ще има ароматна коричка върху пържолите. Ако желаете, можете също така да добавите и пресни билки като магданоз или риган.

Утопия

Топнете една по една пилешките пържоли в брашното, като леко ги поотупате. След това ги спуснете в разбитите яйца с мляко и оставете излишната течност да се отцеди. Накрая ги оваляйте в галетата, като натиснете леко, за да прилепне добре. Сложете малко от яйчената смес и подправките в джобчето.

Купете тигани

Без тайни в кухнята с перфектните съдове

Тиганът трябва да е в час

В голям чугунен или друг тиган разтопете бучка масло и малко зехтин на средно висока температура. Целта тук е мазнината да покрива дъното на съда с около един пръст. Изчакайте мазнината да загрее добре. Дръжте температурата постоянна по време на целия процес на пържене, тъй като това ще помогне за създаването на равномерна коричка и ще предотврати изгарянето на външната страна преди вътрешността на месото да е готова за консумация.

Да изпържим пилето

Поставете две от панираните пилешки пържоли в тигана, като внимавате да не се допират една до друга. Пържете ги за около 6 минути на едната страна или докато коричката стане златисто кафява и хрупкава. Използвайте шпатула, за да повдигнете леко ръба на пържолата с цел да проверите дали е готова. Тя трябва да се отлепя от тигана много лесно.

Хайде и от другата страна

С помощта на шпатула внимателно обърнете пържолите и ги запържете за още 5 минути на другата страна.

Време е за малка почивка

Готовите пържоли поставете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина. Оставете ги да починат за няколко минути преди сервиране, за да се разпределят соковете равномерно.

Как да поднесем ястието

Подправете пържолките с още сол, черен пипер или други подправки. Те могат да бъдат сервирани с гарнитура от печени картофи, ориз или зеленчуци по ваш избор.

И така...

Не забравяйте да експериментирате с различни видове подправки и гарнитури, за да намерите комбинацията, която най-добре отговаря на вашия вкус. Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен пипер лук магданоз пиле риган яйца прясно мляко галета чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче