Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни пилешки гърди в хлебни трохи

Сервирайте със свежа салата или печени пресни картофки

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 обезкостени пилешки гърди
  • 25 г чесново масло на стайна температура
  • 25 г хлебни трохи или галета

Начин на приготвяне:

  1. Поставете пилето в тава, намажете с малко масло, подправете със сол и черен пипер и печете на програма "Грил" за 15 минути, като през това време обърнете пилешките гърди веднъж.
  2. Смесете заедно останалото чесново масло и хлебните трохи.
  3. Извадете пилето и намажете всяко парче с маслото и трохите.
  4. Върнете във фурната и гответе 3-5 минути, докато хлебните трохи станат златисти, а маслото се разтопи.
  5. Сервирайте месото в компанията на пресни печени картофки или свежа салата. И не пропускайте сосчето, което ще се образува в тавата след печенето.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пилешко галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче