Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пет класики: Да си направим ароматно масло вкъщи

Много е лесно, а резултатът е неповторим


Ароматното масло е чудесен начин да промените до неузнаваемост препечените си филийки или любимото си ястие. Предии известно време ви дадохме няколко наустоими предложения, които може да видите в текста долу.

Пет е повече от три, затова и днес ще ви покажем пет класически рецепти за овкусяване на масло в домашни условия. А за какво можете да ги използвате? За намазване на пресен хляб, за приготвяне на различни разядки, за гарнитура към плато сирена и плодове, както и за пържене и печене.

Maitre D'Hotel | Количество: 180 г

В купа се смесват 125 г краве масло със стайна температура, 1/4 връзка ситно накълцан магданоз, 1 ситно накълцана глава лук, 1 ситно скълцана скилидка чесън, сокът от 1 лимон, сол и черен пипер, до получаване на еднородна смес.

Разпределете я върху лист хартия за печене, завийте на руло, след което затворете краищата на хартията и ги завийте като бонбон. Накрая охладете маслото за около 4 часа, или докато стегне.

Ароматно масло с пушено чили | Количество: 150 г

В купа смесете 125 г масло със стайна температура, 1 супена лъжица пушен червен пипер, 1 чаена лъжичка лют червен пипер и 1 щипка сух риган до получаване на еднородна смес.

Разпределете я върху лист хартия за печене, завийте на руло, след което затворете краищата на хартията и ги завийте като бонбон. Накрая охладете маслото за около 4 часа, или докато стегне.

Ароматно масло с естрагон и лимон | Количество: 180 г

В купа се смесват 125 г масло със стайна температура, сокът от 1 лимон, 2 супени лъжици сух естрагон, 1 глава лук и чушка, нарязани на ситно, до получаване на еднородна смес.

Разпределете я върху лист хартия за печене, завийте на руло, след което затворете краищата на хартията и ги завийте като бонбон. Накрая охладете маслото за около 4 часа, или докато стегне.

Снимка: iStock by Getty Images

Ароматно масло с домат и босилек | Количество: 180гр

В купа се смесват 125 г масло със стайна температура, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 чаена лъжичка сух босилек, половин чаена лъжичка чесън на прах, сол и черен пипер, докато се получи еднородна смес.

Разпределете я върху лист хартия за печене, завийте на руло, след което затворете краищата на хартията и ги завийте като бонбон. Накрая охладете маслото за около 4 часа, или докато стегне.

Ароматно масло с орехи и синьо сирене | Количество: 180гр

В купа се смесват 125 г масло със стайна температура, 50 г синьо сирене, нарязано на парчета, 50 г ситно смлени орехи, 1 чаена лъжичка лук на прах, половин връзка ситно накълцан магданоз, сол и черен пипер, до получаване на еднородна смес.

Разпределете я върху лист хартия за печене, завийте на руло, след което затворете краищата на хартията и ги завийте като бонбон. Накрая охладете маслото за около 4 часа, или докато стегне.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче