Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Леща с гъби

Семпло ястие с незабравим вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. леща
  • 300 г печурки
  • 2 глави кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • Олио
  • Сол и черен пипер
  • Копър
  • Магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Лещата се измива и се прехвърля в тенджера. Залива се с 3 ч.ч. вода и се слага да заври. Огънят се намаля, водата се отпенва, ако е нужно и лещата се вари до омекване. Ако е останала излишна вода, то тя се отцежда.
  2. Лукът и чесънът се наситняват, а морковът се настъргва на ренде. Печурките се нарязват на тънко.
  3. В загрят тиган с малко олио се запържват лукът и чесънът за 1-2 мин., след което се добавя морковът.
  4. След 3 мин. се слагат и гъбите. Всичко се задушава за 10 мин.
  5. Изсипва се отцедената от водата леща, ястието се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер. Поръсват се наситнените магданоз и копър.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер олио моркови магданоз копър пържене варене тиган гъби печурки леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче