Необходими продукти:
- 1 ч.ч. леща
- 300 г печурки
- 2 глави кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- Олио
- Сол и черен пипер
- Копър
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Лещата се измива и се прехвърля в тенджера. Залива се с 3 ч.ч. вода и се слага да заври. Огънят се намаля, водата се отпенва, ако е нужно и лещата се вари до омекване. Ако е останала излишна вода, то тя се отцежда.
- Лукът и чесънът се наситняват, а морковът се настъргва на ренде. Печурките се нарязват на тънко.
- В загрят тиган с малко олио се запържват лукът и чесънът за 1-2 мин., след което се добавя морковът.
- След 3 мин. се слагат и гъбите. Всичко се задушава за 10 мин.
- Изсипва се отцедената от водата леща, ястието се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер. Поръсват се наситнените магданоз и копър.