Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кюфтенца с доматен сос на фурна

Бърза и лесна за приготвяне рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг кайма
  • 2 яйца
  • 500 мл телешки или пилешки бульон
  • 1 консерва млени домати
  • Кориандър
  • Кимион
  • 2 скилидки чесън
  • Джинджифил
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 с.л. захар
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Смесете каймата с двете яйца и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги с малко мазнина в добре загрят тиган на умерен огън. Трябва да станат златисти.
  2. В купа смесете млените домати с подправките и чесъна. Добавете лимоновия сок, захарта, сол и черен пипер на вкус. Добавете горещия бульон и разбъркайте всичко.
  3. Подредете кюфтенцата в подходяща тавичка и ги залейте с доматената смес.
  4. Печете гозбата в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер кориандър домати кайма смес пържене печене тиган тава телешки бульон пилешки бульон яйца кафява захар лимонов сок джинджифил кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче