Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как се прави сос "Цезар"

Спазвайте тези инструкции и вашите салати ще станат ненадминати

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Сосът "Цезар" е ключова съставка в класическата салата, носеща същото име. Вижте как лесно да си го приготвите в домашни условия.

Какво ще ви е необходимо:

  • Дълбока купа
  • Хаванче за счукване
  • Телена бъркалка
  • Супена лъжица

Какви продукти да си подготвите:

  • Черен пипер
  • Горчица
  • Сол
  • Зехтин
  • 1-2 рибки аншоа
  • Жълтък
  • Чесън
  • Сос "Уорчестър"
  • Лимон
  • Пармезан

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

А ето и как да си приготвите сос "Цезар" стъпка по стъпка:

  1. В дълбока купа разбийте 1 с.л. горчица с жълтъка и щипка сол.
  2. Постепенно започнете да добавяте зехтин при неспирно бъркане с телена бъркалка, докато се получи консистенция, близка до тази на майонезата.
  3. Добавете сокът от половин лимон, млян черен пипер на вкус и 1 с.л. сос "Уорчестър".
  4. В хаванче счукайте аншоата, заедно с 1-2 скилидки чесън. На една рибка се слага една скилидка. Ако искате ароматът да е по-остър, сложете 2 бр. аншоа и две скилидки.
  5. Добавете 2 с.л. настърган пармезан и разбъркайте.
  6. Изсипете получената смес към купата с яйчената смес.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер горчица купа яйца соев сос сос "Уорчестър" аншоа жълтък келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче