Сосът "Цезар" е ключова съставка в класическата салата, носеща същото име. Вижте как лесно да си го приготвите в домашни условия.
Какво ще ви е необходимо:
- Дълбока купа
- Хаванче за счукване
- Телена бъркалка
- Супена лъжица
Какви продукти да си подготвите:
- Черен пипер
- Горчица
- Сол
- Зехтин
- 1-2 рибки аншоа
- Жълтък
- Чесън
- Сос "Уорчестър"
- Лимон
- Пармезан
А ето и как да си приготвите сос "Цезар" стъпка по стъпка:
- В дълбока купа разбийте 1 с.л. горчица с жълтъка и щипка сол.
- Постепенно започнете да добавяте зехтин при неспирно бъркане с телена бъркалка, докато се получи консистенция, близка до тази на майонезата.
- Добавете сокът от половин лимон, млян черен пипер на вкус и 1 с.л. сос "Уорчестър".
- В хаванче счукайте аншоата, заедно с 1-2 скилидки чесън. На една рибка се слага една скилидка. Ако искате ароматът да е по-остър, сложете 2 бр. аншоа и две скилидки.
- Добавете 2 с.л. настърган пармезан и разбъркайте.
- Изсипете получената смес към купата с яйчената смес.