Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от грах и бейби спанак

Ароматно изкушение с атрактивен цвят

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, на дребно
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 300 г бейби спанак
  • 300 г грах от консерва, отцеден
  • 1 с.л. краве масло
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Кимион на прах

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В загрята тенджера на умерен огън се запържват лукът и чесънът.
  2. След 3 мин. се добавя спанака с малко краве масло. Всичко се бърка до омекване на спанака.
  3. Добавят се отцеденият грах от консерва и зеленчуците се задушават за още 3 мин., след което се заливат 1.5 л. вода.
  4. Изчаква се супата да заври, огънят се намаля до умерен и гозбата се оставя да къкри за 20 мин.
  5. Овкусява се със сол, черен пипер и кимион.
  6. Пасира се или се минава през блендер.
  7. Крем супата се сервира, поръсена с още малко черен пипер и няколко капки зехтин.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер пържене варене супа тенджера вода кимион бейби спанак грах кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче