Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три невероятни вкуса масло, които трябва да направите у дома

На препечена филийка, върху месо и зеленчуци, върху печива - маслото си остава класика и никога няма да излезе от кулинарните книги. То е вечният спътник на добрия завършек на всяко ястие и е поставено на особена почит във френската кухня.

Тази кремообразна млечна смес може да направи чудеса с храната. А ако е примесена с различни подправки... "у ля ля", както би се изразил някой французин. Маслото също служи за основа на някои сосове. Прочутият Бешамел например, част от петте основни соса в кулинарията, нямаше да има този зашеметяващ вкус без намесата на щедро количество масло.

И както казва прочутата кулинарка Джулия Чайлд - то никога не може да бъде в повече, затова нека видим как може лесно да разнообразим вкуса му, за да се превърне в гвоздея на трапезата.

Масло "Солен карамел"

Ако правите перфектните шоколадови мъфини за закуска, защо не ги намажете с нещо изключително специално, като солено-сладко масло с вкусен карамел?

За целта ще са ви необходими ¼ чаша захар, 3 с.л. вода, кафена чаша сладкарска сметана, 8 с.л. обезсолено масло, ½ с.л. морска сол на люспи и няколко капки есенция ванилия.

От водата и захарта направете карамел. Бавно налейте сметаната и оставете сместа да се охлади до стайна температура. В отделна купа смесете маслото, солта, ванилията и накрая прибавете карамелената смес.

Готовото масло може да прехвърлите във форми за лед и да го замразите в камерата.

Друг начин е да го излеете върху пласт фолио за свежо съхранение, да го оформите като салам и отново да го приберете на студено, за да стегне. Така вашето солено-сладко масло е готово да се разтопи върху любимите ви десерти.

Масло с авокадо

Само по себе си авокадото е богато на полезни мазнини, но в комбинация с маслото вкусът отива на друго ниво. Ето какви продукти са ви нужни:

Две малки авокадота, 1 с.л. прясно изцеден сок от лимон, 4 с.л. обезмаслено масло на стайна температура, една скилидка чесън, 1 с.л. нарязан пресен кориандър, 2 с.л. смлян кимьон, сол и черен пипер на вкус.

Почистете авокадотата и ги поставете в купа заедно с всички останали съставки. Разпределете сместа в парче фолио за свежо съхранение и навийте във формата на салам. Оставете в хладилника за 3-4 часа да стегне, след което се насладете на невероятния вкус на нежното масло.

Масло с чили и чесън

Това масло върви великолепно с месо и зеленчуци на скара. То се комбинира добре със сладкия вкус на картофите и царевицата, както и с нотките дървесен аромат на пържолите, дошли от дървените въглища.

За да си приготвите маслото с чили и чесън, са ви необходими едно малко пакетче масло (около 125 г), 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. червен пипер, ½ ч.л. чили, сол и черен пипер на вкус.

Смесете всички съставки и оставете маслото да стегне на студено за няколко часа.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън сол черен пипер червен пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче