Необходими продукти:
- 800 г телешко
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Черен пипер
- 5 дафинови листа
- 5-6 гъби, на шайби
- 330 мл тъмна бира
- 1 филийка ръжен хляб
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. захар
- Червен пипер
- Картофено пюре, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Месото се нарязва на средни парчета и се задушава на умерен огън в тенджера с малко вода, колкото да го покрие.
- След като телешкото започне да омеква, се добавят лукът, нарязан на едро, наситненият чесън, дафиновите листа, лъжичка млян червен и няколко зърна черен пипер.
- Налива се тъмната бира, добавят се гъбите, огънят се намаля и ястието се оставя под капак да покъкри за 45 мин.
- Филийката ръжен хляб се почиства от кората, намазва се с дебел слой дижонска горчица и се поставя в тенджерата, заедно с малко захар.
- Задушаването продължава, докато хлябът с горчица напълно се разпадне и се разтвори в соса.
- Телешкият специалитет се сервира с гарнитура от картофено пюре и всяка порция се залива със соса от тенджерата.