Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушено телешко с бира и горчица

Нежни парченца месо с неповторим ароматен сос

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г телешко
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • Черен пипер
  • 5 дафинови листа
  • 5-6 гъби, на шайби
  • 330 мл тъмна бира
  • 1 филийка ръжен хляб
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. захар
  • Червен пипер
  • Картофено пюре, за гарнитура

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се нарязва на средни парчета и се задушава на умерен огън в тенджера с малко вода, колкото да го покрие.
  2. След като телешкото започне да омеква, се добавят лукът, нарязан на едро, наситненият чесън, дафиновите листа, лъжичка млян червен и няколко зърна черен пипер.
  3. Налива се тъмната бира, добавят се гъбите, огънят се намаля и ястието се оставя под капак да покъкри за 45 мин.
  4. Филийката ръжен хляб се почиства от кората, намазва се с дебел слой дижонска горчица и се поставя в тенджерата, заедно с малко захар.
  5. Задушаването продължава, докато хлябът с горчица напълно се разпадне и се разтвори в соса.
  6. Телешкият специалитет се сервира с гарнитура от картофено пюре и всяка порция се залива със соса от тенджерата.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер червен пипер дафинов лист горчица бира телешко варене тенджера кафява захар гъби кромид лук черен хляб задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче