Необходими продукти:
- Олио за намазване на формата
- 450 г охладено тесто за мекици
- 2 с.л. разтопено масло
- 1 с.л. зехтин
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. италиански микс подправки
- ¼ ч.л. морска сол
- 100 г настъргана моцарела
- 70 г пеперони, нарязан на малки кубчета
- 2 с.л. настърган пармезан (разделени на две части)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 220°C.
- Намажете форма за 12 мъфина с олио и оставете настрана.
- Разделете тестото на отделни парчета, след което нарежете всяко на 6 малки кубчета.
- В голяма купа смесете разтопеното масло, зехтина, чесъна на прах, италианските подправки и солта.
- Добавете парчетата тесто в купата и разбъркайте внимателно, така че да се покрият равномерно със сместа.
- Прибавете моцарелата, пеперонито и 1 с.л. от пармезана, след което разбъркайте, докато съставките се разпределят равномерно.
- С помощта на мерителна чаша (около 80 мл) разпределете сместа по равно във всяко гнездо на формата за мъфини.
- Печете на средно ниво на фурната 10-14 минути, докато мъфините станат златисти и пухкави.
- Оставете ги да се охладят във формата за 3 минути, след което внимателно ги извадете с шпатула или нож.
- Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО