Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкави пица мъфини с пеперони

Идеални за закуска или следобедно хапване

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Олио за намазване на формата
  • 450 г охладено тесто за мекици
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 1 с.л. зехтин 
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. италиански микс подправки
  • ¼ ч.л. морска сол
  • 100 г настъргана моцарела
  • 70 г пеперони, нарязан на малки кубчета
  • 2 с.л. настърган пармезан (разделени на две части)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220°C.
  2. Намажете форма за 12 мъфина с олио и оставете настрана.
  3. Разделете тестото на отделни парчета, след което нарежете всяко на 6 малки кубчета.
  4. В голяма купа смесете разтопеното масло, зехтина, чесъна на прах, италианските подправки и солта.
  5. Добавете парчетата тесто в купата и разбъркайте внимателно, така че да се покрият равномерно със сместа.
  6. Прибавете моцарелата, пеперонито и 1 с.л. от пармезана, след което разбъркайте, докато съставките се разпределят равномерно.
  7. С помощта на мерителна чаша (около 80 мл) разпределете сместа по равно във всяко гнездо на формата за мъфини.
  8. Печете на средно ниво на фурната 10-14 минути, докато мъфините станат златисти и пухкави.
  9. Оставете ги да се охладят във формата за 3 минути, след което внимателно ги извадете с шпатула или нож.
  10. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин морска сол олио печене тава моцарела пармезан чесън на прах салам тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче