Необходими продукти за 10 бр.:
- 250 г бяло брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- ¼ ч.л. сол
- 120 г кисело мляко
- 250 г сирене рикота
- 3 големи яйца
- 70 г кристална захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт или ванилова есенция
- 2 с.л. настъргана лимонова кора
- 80 мл прясно изцеден лимонов сок
- 1 с.л. олио или масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
- В средна купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- В голяма купа разбийте киселото мляко, рикотата, яйцата, захарта, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте, докато получите гладка, кремообразна смес.
- Добавете сухата смес към течните съставки. Разбъркайте внимателно, само докато изчезнат сухите петна от брашно. Не прекалявайте с разбъркването, за да останат палачинките пухкави.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и го намажете с малко олио или масло. Сложете по 2-3 пълни супени лъжици от сместа за всяка палачинка. Гответе около 2 минути на страна, докато станат златисти и добре изпечени отвътре.
- Поднесете палачинките топли, гарнирани с любими добавки - пресни плодове, мед, кленов сироп или малко допълнителна рикота.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО