Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкави палачинки с рикота и лимон

За един по-различен уикенд

5’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 10 бр.:

  • 250 г бяло брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. сол
  • 120 г кисело мляко
  • 250 г сирене рикота
  • 3 големи яйца
  • 70 г кристална захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт или ванилова есенция
  • 2 с.л. настъргана лимонова кора
  • 80 мл прясно изцеден лимонов сок
  • 1 с.л. олио или масло за намазване на тигана

Начин на приготвяне:

  1. В средна купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
  2. В голяма купа разбийте киселото мляко, рикотата, яйцата, захарта, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте, докато получите гладка, кремообразна смес.
  3. Добавете сухата смес към течните съставки. Разбъркайте внимателно, само докато изчезнат сухите петна от брашно. Не прекалявайте с разбъркването, за да останат палачинките пухкави.
  4. Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и го намажете с малко олио или масло. Сложете по 2-3 пълни супени лъжици от сместа за всяка палачинка. Гответе около 2 минути на страна, докато станат златисти и добре изпечени отвътре.
  5. Поднесете палачинките топли, гарнирани с любими добавки - пресни плодове, мед, кленов сироп или малко допълнителна рикота.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон яйца бяла захар ванилия бакпулвер сода рикота брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче