Необходими продукти:
- 500 г калмари
- 3 ч.л. магданоз
- 3 ч.л. копър
- 3 ч.л. прясна мента (или джоджен)
- 2 силидки чесън
- Сушени домати, на ситно
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сумак
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Калмарите се почиства и се нарязват на едро.
- Запържват се за 2-3 мин. в смес от зехтин и олио, заедно с наситнения чесън.
- Добавят се сумакът, пушеният червен пипер, черният пипер, солта и сушените домати. Всичко се разбърква.
- Добавят се наситнените копър, мента и магданоз. Тиганът се сваля от огъня.
- Калмарите по ливански могат да се сервират върху пърленка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО