Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Калмари по ливански

Тайната е в комбинацията от подправки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
10’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г калмари
  • 3 ч.л. магданоз
  • 3 ч.л. копър
  • 3 ч.л. прясна мента (или джоджен)
  • 2 силидки чесън
  • Сушени домати, на ситно
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сумак
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Калмарите се почиства и се нарязват на едро.
  2. Запържват се за 2-3 мин. в смес от зехтин и олио, заедно с наситнения чесън.
  3. Добавят се сумакът, пушеният червен пипер, черният пипер, солта и сушените домати. Всичко се разбърква.
  4. Добавят се наситнените копър, мента и магданоз. Тиганът се сваля от огъня.
  5. Калмарите по ливански могат да се сервират върху пърленка.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер сумак олио магданоз копър пържене тиган джоджен прясна мента калмари

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче