Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лятно мезе: Салата от булгур

Купа, пълна със свежест и пъстрота

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г булгур
  • 2 домата
  • 2 стръка праз (бялата част)
  • Прясна мента
  • Пресен магданоз
  • Зехтин
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Булгурът се сварява според инструкциите на опаковката.
  2. Доматите се потапят за 2 мин. във вряща вода, като преди това в тях се прави разрез "на кръст". Вадят се и се обелват. Нарязват се на кубчета.
  3. Булгурът се отцежда от водата и се връща в тенджерата.
  4. Празът, ментата и магданозът се наситняват и се прибавят в съда, заедно със зехтина, доматите, доматеното пюре, сокът от 1 лимон, червения пипер, солта и черния пипер. Всичко се разбърква.
  5. Салатата от булгур може да се сервира веднага или да се остави в хладилника. Най-вкусна става, ако преседи там цяла нощ.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер домати праз салата тенджера купа прясна мента лимонов сок булгур

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче