Необходими продукти:
- 1 кг спанак
- 600 г картофи
- 100 г кромид лук
- 60 мл олио
- 40 г масло
- 20 г брашно
- 250 мл прясно мляко
- 300 г кисело мляко
- 2 яйца
- 150 г сирене
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Ситно нарязаният лук се задушава в олиото и малко вода.
- Прибавя се дребно нарязаният спанак и също се задушава, след което се смесва с настърганото сирене и прясното мляко.
- Картофите се обелват, нарязват се на филийки, посояват се и се нареждат в намазана с мазнина тавичка, като между редовете се слага спанакът.
- Ястието се залива със смес от разбитите яйца, киселото мляко и брашното. Прибавят се и парченцата от маслото. Пече се на уемерена фурна до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО