Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Пържени картофки в мас

По-вкусната алтернатива на любимото мезе

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи, нарязани на пръчици
  • Свинска или патешка мас, на вкус
  • Сол на вкус
  • Пушен червен пипер
  • Чеснов сос, за гарнитура

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват и се нарязват. Подсушават се с хавлия или кърпа.
  2. В тенджера се разтопява свинската мас и се изчаква да заври.
  3. Картофите се изпържват на неголеми порции, изваждат се върху сито или гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
  4. Сервират се, поръсени с малко пушен червен пипер и сол. Поднася се и чеснов сос.

 

Дайте оценка:

Тагове: олио пържене тенджера картофи пушен червен пипер келтска сол свинска мас

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче