Необходими продукти:
- 1 кг картофи, нарязани на пръчици
- Свинска или патешка мас, на вкус
- Сол на вкус
- Пушен червен пипер
- Чеснов сос, за гарнитура
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват и се нарязват. Подсушават се с хавлия или кърпа.
- В тенджера се разтопява свинската мас и се изчаква да заври.
- Картофите се изпържват на неголеми порции, изваждат се върху сито или гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Сервират се, поръсени с малко пушен червен пипер и сол. Поднася се и чеснов сос.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО