Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Аспержи в джобчета от бутер тесто

Чудесно предястие

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 пакет охладено бутер тесто (около 275 г)
  • 500 г пресни зелени аспержи
  • 100 г настърган кашкавал (по избор: ементал, чедър или пармезан)
  • 1 яйце, за намазване
  • 1 с.л. прясно мляко
  • сусам и/или черен кимион за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Отрежете твърдите краища на аспержите. Ако са по-дебели, ги бланширайте в подсолена вряща вода за 1-2 минути, след което веднага ги охладете в купа с ледена вода, за да запазят цвета и свежестта си.
  2. Разстелете бутер тестото върху леко набрашнен плот. Нарежете го на правоъгълници - приблизително 8x10 см, в зависимост от броя на аспержите и желаната големина на хапките.
  3. Върху всяко парче тесто поставете 3-4 аспержи, поръсете с настърган кашкавал и овкусете с черен пипер. Завийте двата срещуположни ъгъла на тестото диагонално, така че да обвият плънката, и леко притиснете, за да се залепят.
  4. Подредете завитите аспержи върху тава, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцето с млякото и намажете повърхността на тестото. Поръсете със сусам и/или черен кимион.
  5. Загрейте фурната на 200°C без вентилатор или на 180°C с вентилатор и печете около 18-20 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво, а кашкавалът се разтопи приятно.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин яйца прясно мляко кашкавал аспержи бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче