Необходими продукти:
- 1 пакет охладено бутер тесто (около 275 г)
- 500 г пресни зелени аспержи
- 100 г настърган кашкавал (по избор: ементал, чедър или пармезан)
- 1 яйце, за намазване
- 1 с.л. прясно мляко
- сусам и/или черен кимион за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Отрежете твърдите краища на аспержите. Ако са по-дебели, ги бланширайте в подсолена вряща вода за 1-2 минути, след което веднага ги охладете в купа с ледена вода, за да запазят цвета и свежестта си.
- Разстелете бутер тестото върху леко набрашнен плот. Нарежете го на правоъгълници - приблизително 8x10 см, в зависимост от броя на аспержите и желаната големина на хапките.
- Върху всяко парче тесто поставете 3-4 аспержи, поръсете с настърган кашкавал и овкусете с черен пипер. Завийте двата срещуположни ъгъла на тестото диагонално, така че да обвият плънката, и леко притиснете, за да се залепят.
- Подредете завитите аспержи върху тава, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцето с млякото и намажете повърхността на тестото. Поръсете със сусам и/или черен кимион.
- Загрейте фурната на 200°C без вентилатор или на 180°C с вентилатор и печете около 18-20 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво, а кашкавалът се разтопи приятно.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО