Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За 18 минути: Мексикански пилешки бургер

Подходящ за бърз и засищащ обяд

10’ Подготовка
8’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 бр. пилешки гърди
  • 1 ч.л. лют сос
  • Сокът от 1 лайм
  • 1-2 резена чедър
  • 1 питка за бургер, разрязана на две
  • ½ авокадо
  • 2 чери домата, нарязани на ситно
  • Половин люта чушка, нарязана на ситно
  • ½ малка скилидка чесън, настъргана на ситно
  • Резени червен лук
  • Листа зелена салата

Начин на приготвяне:

  1. Начукайте внимателно пилешките гърди.
  2. Смесете лютия сос с половината сок от лайм и разпределете върху пилето.
  3. Загрейте тиган на силен огън.
  4. Сложете пилето в него и гответе за 3 минути от всяка страна, като поставите отгоре чедъра в последните 2 минути.
  5. Добавете двете половини от питката с вътрешната част надолу в тигана, за да се препекат леко. Подправете пилето със сол.
  6. През това време намачкайте авокадото с останалия сок от лайм. Сложете чери доматите, лютата чушка и чесъна и подправете с малко сол.
  7. Разпределете гуакамолето върху питката, след това добавете пилето с чедъра, лука и салатата и завършете бургера с горната част на питката.

Дайте оценка:

Тагове: чесън червен лук чери домати пилешко салата люти чушки питки за бургер чедър авокадо лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче