Необходими продукти:
- 1 консерва бял боб, отцеден
- Наситнен магданоз
- 1/2 лимон
- 2 скилидки чесън
- Щипка захар
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- Листа целина или магданоз
- 1/2 глава червен лук
- 10 големи чери домата, на четвъртинки
- 140 г краве сирене
- 1 краставица
- Шепа гръцки маслини, обезкостени
Начин на приготвяне:
- Бобът се отцежда от течността в консервата и се измива под течаща студена вода с помощта на гевгир. Оставя се настрана.
- В средноголяма купа се прави дресинг от няколко супени лъжици зехтин, сокът от половин лимон, пресованият чесън, малко захар, сол и черен пипер.
- Нарязват се краставиците, лукът и маслините, а чери доматите се оформят на четвъртинки.
- Сиренето се натрошава, а магданозът се реже на ситно.
- Всички продукти се смесват в купа и се заливат с дресинга. Салатата се украсява с листа от целина или магданоз.