Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени и запечени пилешки гърди с кашкавал и гъби

Поднесете със салата или картофено пюре

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 4 порции:

  • 2 големи пилешки гърди
  • 100 г гъби - печурки или кафяви, нарязани на филийки
  • 60 г настърган кашкавал
  • 60 г настъргана моцарела
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер (по избор - сладък или пушен)
  • 1 ч.л. сушен риган или мащерка
  • 100 мл доматен сос
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • Пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете всяко пилешко филе хоризонтално, но не докрай, така че да се отвори като "книга". Овкуси го със сол, черен пипер, червен пипер и риган от всички страни.
  2. В тиган загрей зехтина и сотирай гъбите с чесъна за 5-6 минути, докато омекнат и пуснат аромат. Махнете ги от котлона.
  3. Във всяко филе сложете няколко лъжици гъби и 1-2 с.л. доматен сос. По желание добавете малко настърган кашкавал вътре. Затворете внимателно с клечки за зъби или просто прегънете.
  4. Поставете филетата в намаслена тава. Отгоре намажете с останалия доматен сос и поръсете обилно с кашкавал и моцарела.
  5. Печете в предварително загрята фурна на 190°C за около 25-30 минути, или докато пилето се сготви напълно, а кашкавалът се разтопи и започне да се зачервява.
  6. Сервирайте филето горещо, поръсено с пресен магданоз и по желание с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер червен пипер олио магданоз пилешко риган кашкавал доматено пюре моцарела гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче