Необходими продукти за 4 порции:
- 2 големи пилешки гърди
- 100 г гъби - печурки или кафяви, нарязани на филийки
- 60 г настърган кашкавал
- 60 г настъргана моцарела
- 2 с.л. зехтин или олио
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер (по избор - сладък или пушен)
- 1 ч.л. сушен риган или мащерка
- 100 мл доматен сос
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- Пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- Разрежете всяко пилешко филе хоризонтално, но не докрай, така че да се отвори като "книга". Овкуси го със сол, черен пипер, червен пипер и риган от всички страни.
- В тиган загрей зехтина и сотирай гъбите с чесъна за 5-6 минути, докато омекнат и пуснат аромат. Махнете ги от котлона.
- Във всяко филе сложете няколко лъжици гъби и 1-2 с.л. доматен сос. По желание добавете малко настърган кашкавал вътре. Затворете внимателно с клечки за зъби или просто прегънете.
- Поставете филетата в намаслена тава. Отгоре намажете с останалия доматен сос и поръсете обилно с кашкавал и моцарела.
- Печете в предварително загрята фурна на 190°C за около 25-30 минути, или докато пилето се сготви напълно, а кашкавалът се разтопи и започне да се зачервява.
- Сервирайте филето горещо, поръсено с пресен магданоз и по желание с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО