Необходими продукти:
- 300 г спагети, сварени и отцедени
- 2 черпака от водата, в която са варени спагетите
- 3 скилидки чесън
- 6-7 рибки аншоа от консерва
- 1/2 люта чушка
- 1 с.л. галета
- Зехтин
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Спагетите се сваряват "al dente" според инстуркциите на опаковката и се оставят настрана.
- Загрява се един тиган на умерен огън с малко зехтин на дъното и в мазнината се запържват рибките, предварително нарязани на по-дребни парченца.
- Добавят се наситненият чесън и наситнената люта чушка, предварително почистена от семките.
- Всичко се разбърква и се излива 1 черпак от водата на спагетите. Оставя се сместа да закъкри, докато водата поизври. Сосът се овкусява с наситнен магданоз.
- Спагетите отцеждат и се добавят в тигана, огънят леко се усилва и всичко внимателно се разбърква. Ако ястието стане прекалено сухо, може да се добави още малко от "спагетената" вода.
- Най-накрая се посипва галетата, без да се разбърква. Спагетите с аншоа се сервират горещи.