Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спагети с аншоа и галета

Елементарна и бърза рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г спагети, сварени и отцедени
  • 2 черпака от водата, в която са варени спагетите
  • 3 скилидки чесън
  • 6-7 рибки аншоа от консерва
  • 1/2 люта чушка
  • 1 с.л. галета
  • Зехтин
  • Магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Спагетите се сваряват "al dente" според инстуркциите на опаковката и се оставят настрана.
  2. Загрява се един тиган на умерен огън с малко зехтин на дъното и в мазнината се запържват рибките, предварително нарязани на по-дребни парченца.
  3. Добавят се наситненият чесън и наситнената люта чушка, предварително почистена от семките.
  4. Всичко се разбърква и се излива 1 черпак от водата на спагетите. Оставя се сместа да закъкри, докато водата поизври. Сосът се овкусява с наситнен магданоз.
  5. Спагетите отцеждат и се добавят в тигана, огънят леко се усилва и всичко внимателно се разбърква. Ако ястието стане прекалено сухо, може да се добави още малко от "спагетената" вода.
  6. Най-накрая се посипва галетата, без да се разбърква. Спагетите с аншоа се сервират горещи.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън магданоз люти чушки спагети галета аншоа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче