Необходими продукти:
- 200 г червена леща, сварена
- 3 чери домата, разполовени
- 2 филета от лаврак или друга риба
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- 4 скилидки чесън, обелени, цели
- Листа от мента за украса
Начин на приготвяне:
- Сварете лещата според инструкциите на опаковката, отцедете я и я пасирайте с малко сол, черен пипер и 1 ч.л. зехтин.
- Овкусете рибата с още черен пипер, сол и зехтин.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин на дъното и сотирайте филетата за по 3 мин. от всяка страна, като отстрани наредите и чесъна, за да пусне аромата си в мазнината. Добавете и разполовените чери домати, за да се глазират.
- В центъра на плоска чиния поставете пасираната леща, а отгоре наредете филетата. Украсете с чери доматите и листата от прясна мента.
ИЗБРАНО