Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лаврак върху канапе от леща

Лека и приятна гозба за всеки ден и сезон

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г червена леща, сварена
  • 3 чери домата, разполовени
  • 2 филета от лаврак или друга риба
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин
  • 4 скилидки чесън, обелени, цели
  • Листа от мента за украса

Начин на приготвяне:

  1. Сварете лещата според инструкциите на опаковката, отцедете я и я пасирайте с малко сол, черен пипер и 1 ч.л. зехтин.
  2. Овкусете рибата с още черен пипер, сол и зехтин.
  3. Загрейте тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин на дъното и сотирайте филетата за по 3 мин. от всяка страна, като отстрани наредите и чесъна, за да пусне аромата си в мазнината. Добавете и разполовените чери домати, за да се глазират.
  4. В центъра на плоска чиния поставете пасираната леща, а отгоре наредете филетата. Украсете с чери доматите и листата от прясна мента.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън сол черен пипер лаврак чери домати прясна мента леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче