Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 15 минути: Макарони със сметана и аспержи

Бърз специалитет за двама

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 50 г аспержи
  • 150 г пене или сходен вид паста
  • 2 лимона
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г заквасена сметана
  • 1/2 люта чушка
  • Зехтин
  • Соев сос
  • 10 мл сусамово олио
  • 1 ч.л. кориандър
  • Щипка сусамови семена
  • 1 ч.л. къри

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на опаковката и я изплакнете под течаща студена вода.
  2. В нагрят тиган с малко зехтин на дъното запържете наситнената люта чушка, заедно с кърито.
  3. След това добавете наситнения чесън и го пържете за около десетина секунди, след което добавете сока от един лимон и рабъркайте. Свалете съда от огъня и разбъркайте всичко със заквасената сметана.
  4. Залейте пенето със соса от тигана.
  5. Загрейте добре грил тиган или скара и гриловайте аспержите за по минута от всяка страна.
  6. В купа смесете сусамовото масло със сока от другия лимон и соевия сос. Накиснете аспержите в купата и ги поръсете със сусамовите семена.
  7. Разпределете пастата, смесена със соса, в две чинии, а отгоре на всяка порция поставете по равен брой от аспержите.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър къри люти чушки заквасена сметана лимонов сок паста сусам соев сос аспержи макарони сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче