Необходими продукти:
- 50 г аспержи
- 150 г пене или сходен вид паста
- 2 лимона
- 2 скилидки чесън
- 100 г заквасена сметана
- 1/2 люта чушка
- Зехтин
- Соев сос
- 10 мл сусамово олио
- 1 ч.л. кориандър
- Щипка сусамови семена
- 1 ч.л. къри
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на опаковката и я изплакнете под течаща студена вода.
- В нагрят тиган с малко зехтин на дъното запържете наситнената люта чушка, заедно с кърито.
- След това добавете наситнения чесън и го пържете за около десетина секунди, след което добавете сока от един лимон и рабъркайте. Свалете съда от огъня и разбъркайте всичко със заквасената сметана.
- Залейте пенето със соса от тигана.
- Загрейте добре грил тиган или скара и гриловайте аспержите за по минута от всяка страна.
- В купа смесете сусамовото масло със сока от другия лимон и соевия сос. Накиснете аспержите в купата и ги поръсете със сусамовите семена.
- Разпределете пастата, смесена със соса, в две чинии, а отгоре на всяка порция поставете по равен брой от аспержите.