Необходими продукти:
- 6-8 пилешки бутчета с кожата
- 1 препълнена ч.л. сол
- 1 препълнена ч.л. куркума
- 1 препълнена ч.л. кимион
- 2 скилидки чесън, настъргани
- парче джинджифил с размер на палец, настърган
- 200 мл кокосово мляко
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 250 г спанак, едро нарязан
- 1 ч.л. мед
- 400 г варен ориз, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Сложете пилешките бутчета в купа и добавете солта, куркумата, кимиона, чесъна, джинджифила и 3 супени лъжици кокосово мляко. Втрийте марината и оставете за поне 15 минути или повече, ако имате време.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разпръснете лука и спанака в тава за печене, добавете останалата част от кокосовото мляко и кленовия сироп. Гответе във фурната за 10 минути, като разбърквате редовно.
- Поставете пилешките бутчета отгоре, след това върнете във фурната за 40 минути, като разбърквате зеленчуците отдолу от време на време.
- Загрейте грила на фурната и гответе още 8-10 минути, докато кожата на пилето стане хрупкава.
- Сервирайте с ориз.
Купете комплекти съдове за готвене
За всички любители на домашната кухня, когато идва време за печене, по-важно от най-добрата рецепта е да имате правилното оборудване.
ИЗБРАНО