Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени пилешки бутчета с кокосово мляко и куркума

Поднесете с гарнитура от ориз

5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6-8 пилешки бутчета с кожата
  • 1 препълнена ч.л. сол
  • 1 препълнена ч.л. куркума
  • 1 препълнена ч.л. кимион
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • парче джинджифил с размер на палец, настърган
  • 200 мл кокосово мляко
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 250 г спанак, едро нарязан
  • 1 ч.л. мед
  • 400 г варен ориз, за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Сложете пилешките бутчета в купа и добавете солта, куркумата, кимиона, чесъна, джинджифила и 3 супени лъжици кокосово мляко. Втрийте марината и оставете за поне 15 минути или повече, ако имате време.
  2. Загрейте фурната на 180 градуса.
  3. Разпръснете лука и спанака в тава за печене, добавете останалата част от кокосовото мляко и кленовия сироп. Гответе във фурната за 10 минути, като разбърквате редовно.
  4. Поставете пилешките бутчета отгоре, след това върнете във фурната за 40 минути, като разбърквате зеленчуците отдолу от време на време.
  5. Загрейте грила на фурната и гответе още 8-10 минути, докато кожата на пилето стане хрупкава.
  6. Сервирайте с ориз.

Купете комплекти съдове за готвене

За всички любители на домашната кухня, когато идва време за печене, по-важно от най-добрата рецепта е да имате правилното оборудване.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук пилешко мед джинджифил спанак ориз кимион куркума кокосово мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче