Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле по испански

Бързо и много лесно за приготвяне

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 150 г чоризо, нарязано на колелца
  • 1 червена чушка, почистена от семките и нарязана на ивици
  • 1 жълта чушка, почистена от семките и нарязана на ивици
  • 1 ч.л. сладък пушен червен пипер
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 150 г зелени или черни маслини без костилки
  • 400 г боб от консерва, отцеден и изплакнат
  • 8 пилешки бутчета с кост и кожа
  • малка шепа плосък магданоз, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Загрейте зехтина в голям тиган, който след това ще може да прехвърлите във фурната, или друг подходящ съд, на среден огън и запържете лука, чоризото и чушките заедно с щипка сол и черен пипер за 15 минути, докато зеленчуците омекнат и чоризото пусне мазнината си.
  3. Добавете червения пипер и чесъна и гответе още няколко минути, докато отпуснат аромата си.
  4. Добавете нарязаните домати, маслините и боба, разбъркайте, за да се смесят и подправете.
  5. Сложете пилешките бутчета и овкусете добре. Прехвърлете във фурната и печете 40 минути, докато кожата им стане хрупкава, а месото - крехко.
  6. Поръсете с магданоза и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер лук домати магданоз пилешко чоризо чушки боб маслини