Необходими продукти:
- 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 150 г чоризо, нарязано на колелца
- 1 червена чушка, почистена от семките и нарязана на ивици
- 1 жълта чушка, почистена от семките и нарязана на ивици
- 1 ч.л. сладък пушен червен пипер
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 400 г консерва нарязани домати
- 150 г зелени или черни маслини без костилки
- 400 г боб от консерва, отцеден и изплакнат
- 8 пилешки бутчета с кост и кожа
- малка шепа плосък магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Загрейте зехтина в голям тиган, който след това ще може да прехвърлите във фурната, или друг подходящ съд, на среден огън и запържете лука, чоризото и чушките заедно с щипка сол и черен пипер за 15 минути, докато зеленчуците омекнат и чоризото пусне мазнината си.
- Добавете червения пипер и чесъна и гответе още няколко минути, докато отпуснат аромата си.
- Добавете нарязаните домати, маслините и боба, разбъркайте, за да се смесят и подправете.
- Сложете пилешките бутчета и овкусете добре. Прехвърлете във фурната и печете 40 минути, докато кожата им стане хрупкава, а месото - крехко.
- Поръсете с магданоза и сервирайте.
ИЗБРАНО