Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета (горна и долна част)
- 2 с.л. зехтин или олио
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. смлян кимион
- ½ ч.л. кориандър на прах
- ¼ ч.л. канела
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- сокът от 1 лайм
- 1 с.л. мед или кленов сироп
- 1 стрък зелен лук, нарязан за поръсване
Начин на приготвяне:
- В купа смесете зехтина, чесъна, подправките, солта и пипера, сока от лайм и меда. Разбъркайте до получаване на гъста ароматна марината. Добавете бутчетата и ги намажете добре отвсякъде. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за поне 1 час, а най-добре за цяла нощ.
- Загрейте фурната на 200°C с вентилатор или 220°C без. Подредете бутчетата в тава, застлана с хартия за печене. Излейте останалата марината върху тях.
- Печете около 35-40 минути, като на половината от времето обърнете бутчетата, за да се зачервят равномерно. Ако искате по-хрупкава коричка, включете грила за последните 5 минути.
- Извадете бутчетата от фурната и ги оставете да отпочинат няколко минути. Поднесете ги с резени лайм и поръсете със свеж нарязан зелен лук.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО