Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени пилешки бутчета с ароматен микс от подправки

Поднесете с пържени картофки

20’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 пилешки бутчета (горна и долна част)
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. смлян кимион
  • ½ ч.л. кориандър на прах
  • ¼ ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • сокът от 1 лайм
  • 1 с.л. мед или кленов сироп
  • 1 стрък зелен лук, нарязан за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете зехтина, чесъна, подправките, солта и пипера, сока от лайм и меда. Разбъркайте до получаване на гъста ароматна марината. Добавете бутчетата и ги намажете добре отвсякъде. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за поне 1 час, а най-добре за цяла нощ.
  2. Загрейте фурната на 200°C с вентилатор или 220°C без. Подредете бутчетата в тава, застлана с хартия за печене. Излейте останалата марината върху тях.
  3. Печете около 35-40 минути, като на половината от времето обърнете бутчетата, за да се зачервят равномерно. Ако искате по-хрупкава коричка, включете грила за последните 5 минути.
  4. Извадете бутчетата от фурната и ги оставете да отпочинат няколко минути. Поднесете ги с резени лайм и поръсете със свеж нарязан зелен лук.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър пилешко пушен червен пипер канела мед зелен лук кимион лайм кленов сироп

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче