Начините за приготвяне на пиле са много. Месото е чудесно както печено, така и пържено, сварено в супи и сотирано.
За да му придадете максимален вкус обаче е добра идея предварително да го мариновате. Една лесна смес от олио, чесън, подправки и доза киселинност, ще омекотят пилешкото и ще му дадат невероятен аромат.
Но чудели ли сте се колко време да отделите за престоя на месото в ароматната смес, за да се радвате накрая на перфектен краен резултат?
Крехкото печено месо се нуждае от предварителен престой в марината за 2-3 часа, което гарантира, че вкусовете от нея ще бъдат абсорбирани, без да се промени текстурата му. Това време важи за пилешкото. Едно от важните неща, които трябва да спазвате в този момент е да го приберете в хладилника. Така ще предотвратите развиването на бактерии в него.
Някои препоръчват престоя на пилешкото в ароматната смес да е за една нощ. Въпреки тези твърдения, съветваме ви да не го правите за повече от 4 часа. Киселинната съставка в маринатата ще накара месото да омекне, но ако преседи прекалено дълго, текстурата му ще се засегне и то може да се разкашка.
Ако ви се е приял този вид месо, ще ви споделим някои от най-любимите ни рецепти с него, които събраха най-много интерес в сайта ни: