Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки гърди (около 600 г), нарязани на късчета
- 2 с.л. брашно
- 40 г парче джинджифил, почистено и нарязано на ситно
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 6 с.л. соев сос
- 5 с.л. мед
- Сокът от половин лимон
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- В купа сложете късчетата пиле и брашното. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
- В друга купа смесете джинджифила, чесъна, соевия сос, меда и сока от лимон.
- Загрейте олиото в голям тиган или уок. Запържете пилешкото месо на силен огън за 3-4 мин. до леко златисто. Налейте при него соса, който приготвихте по-рано, разбъркайте и гответе още 10 мин., или докато течността се редуцира.
- Сервирайте с гарнитура от сварен бял ориз, броколи или каквото друго ви хареса.
ИЗБРАНО