Хлябът винаги ще е на мода, а и част от трапезата ни.
Домашно приготвените печива са истинско изкушение, но най-хубавото им е, че превръщат дома ни в уютно местенце, благодарение на невероятния им аромат. Да се меси хляб е сравнимо с истинско изкуство и не се отдава на всеки. Има обаче много други негови разновидности, които да приготвим у дома, дори да не са в пълното им съвършенство.
Днес сме ви приготвили няколко изкушаващи предложения за хлебчета със сусам, способни да нахранят всеки стомах и да разтопят всяко сърце. Студените дни предразполагат повече домашни занимания и с наближаващите почивни дни е хубаво да си помечтаем, а защо не и да осъществим едно пиршество в кухнята.
Да видим кои са нашите предложения:
Сусамени гевречета симид
Тези гевречета са характерни за турската кухня и са повече от вкусни. Те са пухкави отвътре и леко хрупкави отвън. Не пропускайте да си ги приготвите у дома, защото не е никак трудно.
Сусамени питки
Кой не обича сусамени питки, особено когато са още топли. Напълнете ги с малко шунка, кашкавал и любимите си зеленчуци и за по-малко от минути ще се наслаждавате на вкусен сандвич с домашно приготвен хляб.
Хубавото на тези питки е, че може да ги използвате и за бургери.
Бързи бейгъли само с две съставки
Това е идеалната рецепта за перфектни домашни бейгъли, за която ще ви трябват само две съставки. А дали да ги украсите и как да ги сервирате, решавате вие. Ние ще ви дадем няколко идеи.
И тъй като не можем да пропуснем да ви дадем и предложението на Ивайла Тодорова за нейната авторска версия на тези типични за американската кухня хлебчета, ето го и него:
Хрупкави хлебчета бейгълс без втасване
В оригиналните рецепти бейгълсите се приготвят с мая и се нуждаят от двукратно втасване, което прави процеса на приготовлението им далеч по-дълъг и изискващ повече старание, време и внимание. В тази адаптация обаче тези стъпки са напълно съкратени. Освен това термичната обработка според автентичната технология също е двойна. Бейгълсите първо се варят в гореща вода за по около минутка, а после се допичат във фурна. Дори и само изпечени Ивайла гарантира, че се получават хрупкави отвън, пухкави отвътре и невероятно вкусни, подходящи за закуска, обяд и вечеря.