Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хлябът и сусамът - комбинацията, в която човек се влюбва от пръв поглед

Предлагаме ви няколко чудесни хлебчета, с които домът ви да замирише на уют


Хлябът винаги ще е на мода, а и част от трапезата ни. 

Домашно приготвените печива са истинско изкушение, но най-хубавото им е, че превръщат дома ни в уютно местенце, благодарение на невероятния им аромат. Да се меси хляб е сравнимо с истинско изкуство и не се отдава на всеки. Има обаче много други негови разновидности, които да приготвим у дома, дори да не са в пълното им съвършенство.

Днес сме ви приготвили няколко изкушаващи предложения за хлебчета със сусам, способни да нахранят всеки стомах и да разтопят всяко сърце. Студените дни предразполагат повече домашни занимания и с наближаващите почивни дни е хубаво да си помечтаем, а защо не и да осъществим едно пиршество в кухнята.

Да видим кои са нашите предложения:

 

Сусамени гевречета симид

Тези гевречета са характерни за турската кухня и са повече от вкусни. Те са пухкави отвътре и леко хрупкави отвън. Не пропускайте да си ги приготвите у дома, защото не е никак трудно.

Сусамени питки

Кой не обича сусамени питки, особено когато са още топли. Напълнете ги с малко шунка, кашкавал и любимите си зеленчуци и за по-малко от минути ще се наслаждавате на вкусен сандвич с домашно приготвен хляб. 

Хубавото на тези питки е, че може да ги използвате и за бургери.

Бързи бейгъли само с две съставки

Това е идеалната рецепта за перфектни домашни бейгъли, за която ще ви трябват само две съставки. А дали да ги украсите и как да ги сервирате, решавате вие. Ние ще ви дадем няколко идеи.

И тъй като не можем да пропуснем да ви дадем и предложението на Ивайла Тодорова за нейната авторска версия на тези типични за американската кухня хлебчета, ето го и него:

Хрупкави хлебчета бейгълс без втасване

В оригиналните рецепти бейгълсите се приготвят с мая и се нуждаят от двукратно втасване, което прави процеса на приготовлението им далеч по-дълъг и изискващ повече старание, време и внимание. В тази адаптация обаче тези стъпки са напълно съкратени. Освен това термичната обработка според автентичната технология също е двойна. Бейгълсите първо се варят в гореща вода за по около минутка, а после се допичат във фурна. Дори и само изпечени Ивайла гарантира, че се получават хрупкави отвън, пухкави отвътре и невероятно вкусни, подходящи за закуска, обяд и вечеря.

Дайте оценка:

Тагове: хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче