Необходими продукти за 10-12 броя:
- 200 г броколи (само накъсаните розички)
- 150 г грах (замразен или пресен, сварен)
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 1 яйце
- 2-3 с. л. брашно
- 2 с. л. галета
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 ч. л. лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- 1 щипка кимион или кориандър (по желание)
- 2 с. л. зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Бланширайте броколите в подсолена вода за 3-4 минути, след което ги прехвърлете в купа с ледена вода, за да запазят свежия си цвят. Отцедете ги добре и ги накълцайте на ситно.
- Сварете граха, ако използвате замразен - 5-6 минути във вряща вода. Отцедете и намачкайте част от него с вилица, така че сместа да стане по-лепкава.
- Смесете в купа броколите, граха, лука, чесъна, яйцето, лимоновия сок, подправките, брашното и галетата. Разбъркайте добре, докато се получи гъста и смес.
- Ако е нужно, регулирайте консистенцията с още малко галета или брашно - сместа трябва да се държи стабилно, без да лепне прекалено.
- Оформете кюфтенца с влажни ръце. Подредете ги върху дъска или чиния и охладете за 15-20 минути, за да стегнат.
- Изпечете на тиган с малко зехтин - по 3-4 минути на страна на средна температура, до златисто и хрупкаво или ги изпечете във фурна, загрята на 200°C, за около 20 минути, като ги обърнете по средата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО