Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зелена феерия: Кюфтета от грах и броколи

Чудесно вървят с млечен сос

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 10-12 броя:

  • 200 г броколи (само накъсаните розички)
  • 150 г грах (замразен или пресен, сварен)
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 1 яйце
  • 2-3 с. л. брашно
  • 2 с. л. галета
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка кимион или кориандър (по желание)
  • 2 с. л. зехтин за тигана

Начин на приготвяне:

  1. Бланширайте броколите в подсолена вода за 3-4 минути, след което ги прехвърлете в купа с ледена вода, за да запазят свежия си цвят. Отцедете ги добре и ги накълцайте на ситно.
  2. Сварете граха, ако използвате замразен - 5-6 минути във вряща вода. Отцедете и намачкайте част от него с вилица, така че сместа да стане по-лепкава.
  3. Смесете в купа броколите, граха, лука, чесъна, яйцето, лимоновия сок, подправките, брашното и галетата. Разбъркайте добре, докато се получи гъста и смес.
  4. Ако е нужно, регулирайте консистенцията с още малко галета или брашно - сместа трябва да се държи стабилно, без да лепне прекалено.
  5. Оформете кюфтенца с влажни ръце. Подредете ги върху дъска или чиния и охладете за 15-20 минути, за да стегнат.
  6. Изпечете на тиган с малко зехтин - по 3-4 минути на страна на средна температура, до златисто и хрупкаво или ги изпечете във фурна, загрята на 200°C, за около 20 минути, като ги обърнете по средата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър яйца лимонов сок броколи кимион галета грах брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче