Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сусамени питки

Пухкави и невероятно вкусни

25’ Подготовка
12’ Време за готвене
9 Порции
1 Трудност

Може да използвате тези хлебчета и за бургери.

Необходими продукти:

  • 200 мл пълномаслено прясно мляко
  • 50 г масло
  • 500 г брашно
  • 1 с.л. захар
  • 7 г суха мая
  • 1 яйце, разбито
  • Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Сложете млякото, маслото и 100 мл вода в касерола и ги затоплете внимателно, докато маслото се разтопи. Оставете сместа настрани да се охлади, но да остане леко топла.
  2. Пресейте брашното в купа и към него прибавете захарта, маята и солта. Към тях изсипете постепенно млечната смес, а след това яйцето, докато получите гладко тесто.
  3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го размесете. Трябва да стане еластично.
  4. Разделете го на 12 добре оформени топчета. Прехвърлете ги в тава, застлана с хартия за печене, като оставите достатъчно разстояние между тях. Покрийте хлебчетата и ги оставете да втасат за 30-40 мин.
  5. Загрейте фурната на 200 градуса.
  6. Притиснете леко хлебчетата с ръка, намажете ги с малко прясно мляко и ги поръсете със сусам.
  7. Изпечете ги за 10-12 мин. до златисто.
  8. Оставете хлебчетата да изстинат и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко суха мая сусам

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче