Може да използвате тези хлебчета и за бургери.
Необходими продукти:
- 200 мл пълномаслено прясно мляко
- 50 г масло
- 500 г брашно
- 1 с.л. захар
- 7 г суха мая
- 1 яйце, разбито
- Сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Сложете млякото, маслото и 100 мл вода в касерола и ги затоплете внимателно, докато маслото се разтопи. Оставете сместа настрани да се охлади, но да остане леко топла.
- Пресейте брашното в купа и към него прибавете захарта, маята и солта. Към тях изсипете постепенно млечната смес, а след това яйцето, докато получите гладко тесто.
- Извадете тестото върху набрашнен плот и го размесете. Трябва да стане еластично.
- Разделете го на 12 добре оформени топчета. Прехвърлете ги в тава, застлана с хартия за печене, като оставите достатъчно разстояние между тях. Покрийте хлебчетата и ги оставете да втасат за 30-40 мин.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Притиснете леко хлебчетата с ръка, намажете ги с малко прясно мляко и ги поръсете със сусам.
- Изпечете ги за 10-12 мин. до златисто.
- Оставете хлебчетата да изстинат и поднесете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО