Това е идеалната рецепта за перфектни домашни бейгъли, за която ще ви трябват само две съставки. А дали да ги украсите и как да ги сервирате, решавате си вие. Ние само даваме няколко идеи.
Необходими продукти:
- 220 г брашно
- 300 г цедено кисело мляко
- сол (по желание)
За украса:
- 2 с.л. сусамово семе
- 2 с.л. черно сусамово семе
- 1 ч.л. маково семе
- 1 ч.л. сол
- Реклама след 7-ми параграф
- 1 ч.л. чесън на прах
- вода
За сервиране:
- крема сирене
- пушена сьомга
- маринована краставица
- рукола
- зехтин
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, киселото мляко и солта в купа и ги разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце, докато получите гладко тесто.
- Увийте тестото в стреч фолио и го охладете за 30 минути, за да стегне.
- Загрейте фурната до 170°, нагласете я на вентилатор и извадете тестото от хладилника.
- Поръсете го, както и работния плот, с брашно и след това нарежете тестото на 6 равни части.
- Вземете една от частите на тесто и я оформете на топка.
- Използвайте пръста си, за да направите дупка в центъра му и поръсете с брашно.
- Следвайте същия процес за останалите 5 парчета.
За украсата:
- В купа добавете двата вида сусам, маковото семе, солта и чесъна на прах и ги разбъркайте с лъжица.
- Изсипете водата в друга купа, застелете тава с хартия за печене.
- Всеки бейгъл се потапя първо в купата с водата, а след това в купата със семките и се прехвърля в тавата за печене.
- Сложете тавата във фурната и печете за 25-30 минути на най-горната решетка.
- Извадете тавата от фурната и я оставете настрана, докато бейгълите изстинат.
При поднасяне:
- Използвайте назъбен нож, за да разрежете бейгълите хоризонтално наполовина.
- Разпределете малко крема сирене върху долната половина и добавете пушена сьомга, кисела краставица, рукола, зехтин и черен пипер. Затворете с горната половина.