Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи бейгъли само с две съставки

Ще се изненадате колко е просто

35’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Това е идеалната рецепта за перфектни домашни бейгъли, за която ще ви трябват само две съставки. А дали да ги украсите и как да ги сервирате, решавате си вие. Ние само даваме няколко идеи.

Необходими продукти:

  • 220 г брашно
  • 300 г цедено кисело мляко
  • сол (по желание)

За украса:

  • 2 с.л. сусамово семе
  • 2 с.л. черно сусамово семе
  • 1 ч.л. маково семе
  • 1 ч.л. сол
  • Реклама след 7-ми параграф
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • вода

За сервиране:

  • крема сирене
  • пушена сьомга
  • маринована краставица
  • рукола
  • зехтин
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете брашното, киселото мляко и солта в купа и ги разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце, докато получите гладко тесто.

  1. Увийте тестото в стреч фолио и го охладете за 30 минути, за да стегне.
  2. Загрейте фурната до 170°, нагласете я на вентилатор и извадете тестото от хладилника.
  3. Поръсете го, както и работния плот, с брашно и след това нарежете тестото на 6 равни части.
  4. Вземете една от частите на тесто и я оформете на топка.
  5. Използвайте пръста си, за да направите дупка в центъра му и поръсете с брашно.
  6. Следвайте същия процес за останалите 5 парчета.

За украсата:

  1. В купа добавете двата вида сусам, маковото семе, солта и чесъна на прах и ги разбъркайте с лъжица.
  2. Изсипете водата в друга купа, застелете тава с хартия за печене.
  3. Всеки бейгъл се потапя първо в купата с водата, а след това в купата със семките и се прехвърля в тавата за печене.
  4. Сложете тавата във фурната и печете за 25-30 минути на най-горната решетка.
  5. Извадете тавата от фурната и я оставете настрана, докато бейгълите изстинат.

При поднасяне:

  1. Използвайте назъбен нож, за да разрежете бейгълите хоризонтално наполовина.
  2. Разпределете малко крема сирене върху долната половина и добавете пушена сьомга, кисела краставица, рукола, зехтин и черен пипер. Затворете с горната половина.

 

 

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер рукола крема сирене бяло брашно цедено кисело мляко кисели краставички сусам пушена сьомга чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче