Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 250 г печурки, ситно нарязани
- 2 скилидки чесън, счукани
- 1 връзка пресен лук, нарязан
- 1 с.л. къри на прах (средно люто)
- Настърганата кора и сокът от ½ лимон
- 400 г консерва нахут, изплакнат и отцеден
- 85 г галета
- 6 с.л. гъсто кисело мляко
- Щипка млян кимион
- 2 хлебчета, препечени и разполовени
- 2 домата, нарязани на филийки
- Шепа листа рукола
Начин на приготвяне:
- Загрейте 1 ч.л. зехтин в незалепващ тиган и гответе гъбите, чесъна и пресния лук за 5 минути. Разбъркайте кърито на прах, лимоновата кора и сока и гответе още 2 минути, или докато сместа изглежда доста суха. Изсипете я в чиния, за да се охлади леко.
- Използвайте преса за картофи или вилица, за да намачкате нахута в купа, оставяйки няколко по-едри парчета. Добавете гъбената смес и галетата, след което оформете 4 кюфтета. Изпържете ги в останалия зехтин за 3-4 минути от всяка страна, докато станат хрупкави и златистокафяви.
- Смесете киселото мляко с кимиона.
- Поставете по половин питка във всяка чиния, след което намажете със соса с кисело мляко. Отгоре подредете бургерите, няколко резена домат и малко рукола. Затворете с горната част на хлебчето и поднесете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО