Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вегетариански бургери с нахут и гъби

Много вкусни и засищащи

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 250 г печурки, ситно нарязани
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 връзка пресен лук, нарязан
  • 1 с.л. къри на прах (средно люто)
  • Настърганата кора и сокът от ½ лимон
  • 400 г консерва нахут, изплакнат и отцеден
  • 85 г галета
  • 6 с.л. гъсто кисело мляко
  • Щипка млян кимион
  • 2 хлебчета, препечени и разполовени
  • 2 домата, нарязани на филийки
  • Шепа листа рукола

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 1 ч.л. зехтин в незалепващ тиган и гответе гъбите, чесъна и пресния лук за 5 минути. Разбъркайте кърито на прах, лимоновата кора и сока и гответе още 2 минути, или докато сместа изглежда доста суха. Изсипете я в чиния, за да се охлади леко.
  2. Използвайте преса за картофи или вилица, за да намачкате нахута в купа, оставяйки няколко по-едри парчета. Добавете гъбената смес и галетата, след което оформете 4 кюфтета. Изпържете ги в останалия зехтин за 3-4 минути от всяка страна, докато станат хрупкави и златистокафяви.
  3. Смесете киселото мляко с кимиона.
  4. Поставете по половин питка във всяка чиния, след което намажете със соса с кисело мляко. Отгоре подредете бургерите, няколко резена домат и малко рукола. Затворете с горната част на хлебчето и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън къри рукола пресен лук бургер лимон кисело мляко хляб гъби кимион галета нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче