Необходими продукти:
- 1 морков
- 1 картоф
- 1 червена чушка
- 1/2 малка глава зеле
- 1 глава лук
- 1 малка тиквичка
- 2 с.л. зехтин или олио
- 1 ч.л. сушена чубрица
- Щипка черен пипер
- Сол на вкус
- 1/2 връзка магданоз
- 1,2 л вода или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
- Обелете и нарежете лука на ситно. Моркова и картофа обелете и нарежете на малки кубчета или тънки резенчета. Чушката нарежете на ивици, а зелето - на фини ленти. Ако използвате тиквичка, нарежете я на полумесеци.
- В дълбока тенджера загрейте зехтина. Запържете лука за около 2 минути, докато стане прозрачен. Добавете моркова, чушката и картофа. Разбъркайте и оставете зеленчуците леко да се задушат, без да променят цвета си.
- Добавете нарязаното зеле. Залейте с около 1,2 литра гореща вода или зеленчуков бульон. Овкусете със сол, чубрица и щипка черен пипер. Оставете супата да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Когато всички съставки са сготвени, опитайте на вкус и при нужда коригирайте с още подправки.
- Отстранете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Оставете супата да отпочине 5 минути преди сервиране.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО