Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лятна зеленчукова супа

Пълна с витамини и лека за стомаха

15’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 морков
  • 1 картоф
  • 1 червена чушка
  • 1/2 малка глава зеле
  • 1 глава лук
  • 1 малка тиквичка
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 1 ч.л. сушена чубрица
  • Щипка черен пипер
  • Сол на вкус
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1,2 л вода или зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и нарежете лука на ситно. Моркова и картофа обелете и нарежете на малки кубчета или тънки резенчета. Чушката нарежете на ивици, а зелето - на фини ленти. Ако използвате тиквичка, нарежете я на полумесеци.
  2. В дълбока тенджера загрейте зехтина. Запържете лука за около 2 минути, докато стане прозрачен. Добавете моркова, чушката и картофа. Разбъркайте и оставете зеленчуците леко да се задушат, без да променят цвета си.
  3. Добавете нарязаното зеле. Залейте с около 1,2 литра гореща вода или зеленчуков бульон. Овкусете със сол, чубрица и щипка черен пипер. Оставете супата да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
  4. Когато всички съставки са сготвени, опитайте на вкус и при нужда коригирайте с още подправки.
  5. Отстранете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Оставете супата да отпочине 5 минути преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чубрица олио лук зеле магданоз червени чушки тиквички вода зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче