Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От тефтера на баба: Разядка с патладжани и яйца

Чудесна за събуждане на апетита

5’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Тази разядка е от село Челопечене, област Софийска. По нещо приличаща на кьопоолуто, тя е не по-малко вкусна от него и ще намери място на всяка трапеза.

Необходими продукти:

  • 800 г патладжани
  • 3 яйца
  • 50 мл олио
  • Оцет, чесън и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Патладжаните се изпичат, обелват и намачкват.
  2. Към тях се прибавя счуканият чесън, олиото и солта.
  3. Сместа се подправя с оцет и се разбърква със ситно нарязаните твърдо сварени яйца.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио разядка яйца патладжан Традиционно българско

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче