Топли и засищащи супи със сезонни съставки са винаги подходящият избор през по-студените месеци. В този ред на мисли, тиквата "Цигулка" е с толкова мек вкус и месеста текстура, превръщаща се в кремообразна изящност, че тя е изключително адаптивна основна съставка за супа, която с лекота може да бъде насочена в каквато посока поискате. Какво имаме предвид? Кокосовото мляко, лимонената трева и куркумата например ще дадат на супата тайландски нотки. Лъжица гъсто кисело мляко пък ще я обогати, а червените чушки ще придадат една по-мека сладост.
Този вид чушки се водят за най-сладки, така че в този случай се насочете към тях. Вкусът им с тиквата няма да се бият по неприятен начин, а напротив - чушките ще го допълнят и подчертаят по фин начин. Балансът се получава и заради присъствието на пикантните лук, чесън и някои подправки, в зависимост на каква рецепта сте се спрели. Сладостта на червените чушки в този случай осигуряват перфектния баланс, без да утежняват супата.
Какви са стъпките
Има два начина, с които да включите чушките в супата. Единият е да използвате пресни, а другият - такива от буркан.
Изпичането на чушките добавя опушеност и дълбочина на вкуса, както и по-гладка консистенция. Най-лесният начин е да ги сложите при тиквата и да ги изпечете заедно. Не забравяйте да ги обелите преди да блендирате всички заедно.
Прибегнете ли към избора на готов буркан, обърнете внимание в каква марината са чушките, тъй като тя може да е кисела. Това условие със сигурност ще развали вкуса на супата. Тук обаче ви съветваме да ги нарежете предварително на по-едри парчета преди да подходите към пасатора или блендера. Обикновено консервираните чушки са по-твърди и има опасност да не се смелят добре.
Ако сме ви вдъхновили, вижте нашите две предложения за супа с тиква. И не забравяйте пиниза, за който си говорихме в горните редове.