Необходими продукти:
- 600 г филе от сьомга
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 стръка магданоз
- 1 лимон
- 2 скилидки чесън
- 2 клонки прясна мащерка
- 30 мл зехтин
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Филетата от сьомга се нарязват на отделни парчета и се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Слагат се в тава върху пергамент хартия за печене.
- Магданозът се нарязва заедно със стъблата.
- От мащерката се оронват листата.
- Чесънът се пресова и се смесва в купа с мащерката, магданоза, зехтина и сокът от 1/2 лимон.
- Сместа се разпределя върху всяко парче риба.
- Останалата половина от лимона се нарязва на тънки колелца и се полага върху филетата.
- Сьомгата се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути и се сервира гореща с гарнитура от картофена салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО