Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За няма и половин час: Сьомга на фурна

Задължителната температура е 200 градуса

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г филе от сьомга
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 стръка магданоз
  • 1 лимон
  • 2 скилидки чесън
  • 2 клонки прясна мащерка
  • 30 мл зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Филетата от сьомга се нарязват на отделни парчета и се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Слагат се в тава върху пергамент хартия за печене.
  2. Магданозът се нарязва заедно със стъблата.
  3. От мащерката се оронват листата.
  4. Чесънът се пресова и се смесва в купа с мащерката, магданоза, зехтина и сокът от 1/2 лимон.
  5. Сместа се разпределя върху всяко парче риба.
  6. Останалата половина от лимона се нарязва на тънки колелца и се полага върху филетата.
  7. Сьомгата се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути и се сервира гореща с гарнитура от картофена салата.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер магданоз печене тава прясна мащерка лимон сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче