Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквена супа с джинджифил

Поднасете я със сметана и по желание крутони и белени тиквени семки

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г тиква Цигулка
  • 4 средни картофа
  • 2 моркова
  • 1 глава червен лук
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • щипка индийско орехче
  • черен пипер и сол на вкус
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

  1. Тиквата, картофите, морковите и лукът се белят и режат. Варят се в 2 литра вода, след което се пасират.
  2. Добавя се маслото и се разбърква.
  3. Супата се овкусява с подправките. Поднася се със сметана и по желание крутони и белени тиквени семки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол черен пипер червен лук моркови тиква картофи джинджифил на прах готварска сметана индийско орехче

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче