Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В ритъма на сърцето: 49 ядки шамфъстък на ден ще направят чудеса с тялото ви

Опитайте и вижте сами


Когато стане въпрос за междинно похапване, повечето хора прибягват към нещо сладко, а не към храни, които са по-полезни. Несъмнено, ядките са един добър избор за задоволяване на лек глад, ако все още не е дошло време за обяд или вечеря. Но сега ще се фокусираме върху един определен вид и това е шамфъстъкът, тъй като според ново изследване трябва да го ядем всеки ден.

До това заключение стига американско проучване, проведено сред 84 души на възраст от 22 до 36 години в рамките не 16 седмици. Всички участници имат здравословни проблеми, като хипертония, висока кръвна захар или високи нива на лошия холестерол. Хората са разделени на две - такива, които обикновено ядат сладки храни като мезе, когато изкарват време с приятели, и такива, хапващи вместо това шамфъстък.

Заключението на учените е, че тези от втората група значително намалят риска от метаболитен синдром, което е доказателство за подобряването на здравословното състояние.

Провеждащите проучването достигат и още по-далече като определят точния брой ядки, подпомагащи тялото ни ежедневно. Това са 49 шамфъстъка или около 28 грама ядки. Ако ги ядете всеки ден, ще се предпазите от сърдечно-съдови заболявания и ще се заредите с фибри, протеини, витамини и минерали.

Като всяка друга ядка шамфъстъкът също има добро количество мазнини, така че не прекалявайте с консумацията му и бъдете умерени.

Дайте оценка:

Тагове: шамфъстък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче