Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Възможно ли е досега да сте отваряли шамфъстъка погрешно

Нека видим


В много отношения шамфъстъкът е перфектният начин да набавите на тялото си множество хранителни вещества лесно. Тези средиземноморски ядки се използват в приготвянето на различни видове десерти, като баклава и сладолед например, а вкусът им не може да бъде сбъркан. Красивите им гладки черупки са страхотни за творчески хрумвания.

Всеки обаче се е сблъсквал с отварянето на шамфъстък, което не винаги е особено позитивно преживяване. Някои използват ноктите си, други прибягват до монети или дори към трошачка за ядки или зъбите си. Можем да кажем, че с всички тези методи се получава задоволителен краен резултат, но има един много по-лесен начин, за който няма да ви е необходимо капка усилие.

Единственото нещо, което трябва да направите е да стиснете между пръстите си върха на полуотворения шамфъстък. Така задната му част просто ще се разтвори и черупките ще останат от двете страни на ядката.

С този лесен хак ви насърчаваме по-често да ядете тази полезна за здравето ядка.

Дайте оценка:

Тагове: шамфъстък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче