Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Супа с пиле и царевица

От foreveralonebaby@abv.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 ч. л. масло 2 пилешки филета 3 стебла целина 3 стръка зелен лук 4 ч. ч. пилешки бульон 1 кутия (420 г) консервирана царевица 1 ч. ч. замразена царевица 1 ч. л. царевично нишесте 1 ч. л. соев сос 1/4 ч. ч. фиде 1/2 връзка магданоз сол и млян черен пипер на вкус

1. Разтопете маслото в тенджера на тих огън и прибавете нарязаните на ситно пилешки филета, зелен лук и целина. Задушете, докато месото побелее. 2. Сипете бульона, консервираната царевица, пасирана на пюре с пасатор, и замразената царевица. Оставете супата да заври и варете 10 минути. 3. Разбъркайте царевичното нишесте със соевия сос до пълното разтваряне на нишестето и прибавете към супата. Прибавете и фидето и варете още 5 минути. Овкусете с наситнения магданоз, сол и черен пипер.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло целина пилешко пресен магданоз бульон соев сос зелен лук царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче