Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки гърди, на кубчета
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 люта чушка, почистена от семките, наситнена
- 2 скилидки чесън, на едро
- Зехтин
- Краве масло
- Мащерка
- 80 г броколи
- Зелен лук, на едро
- 1 тарелка печурки, на едро
Начин на приготвяне:
- Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се запържват в силно нагорещен тиган с малко зехтин на дъното. Овкусяват със сол и черен пипер. 1-2 пъти се поръсват с малко ябълков оцет. Махат се от съда и се отделят настрани.
- Огънят се намаля и в тигана с малко краве масло и зехтин се запържват чесънът, лютата чушка, броколите и гъбите.
- Пилето се връща в тигана, всичко се полива с 1/2 ч.ч. вода и се оставя течността да се изпари.
- Гозбата се овкусява с пресния лук, още сол и черен пипер и малко мащерка. Поднася се с тигана върху дървена дъска.