Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко с гъби и зеленчуци

Вкусна и незаменима класика

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди, на кубчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 люта чушка, почистена от семките, наситнена
  • 2 скилидки чесън, на едро
  • Зехтин
  • Краве масло
  • Мащерка
  • 80 г броколи
  • Зелен лук, на едро
  • 1 тарелка печурки, на едро

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се запържват в силно нагорещен тиган с малко зехтин на дъното. Овкусяват със сол и черен пипер. 1-2 пъти се поръсват с малко ябълков оцет. Махат се от съда и се отделят настрани.
  2. Огънят се намаля и в тигана с малко краве масло и зехтин се запържват чесънът, лютата чушка, броколите и гъбите.
  3. Пилето се връща в тигана, всичко се полива с 1/2 ч.ч. вода и се оставя течността да се изпари.
  4. Гозбата се овкусява с пресния лук, още сол и черен пипер и малко мащерка. Поднася се с тигана върху дървена дъска.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер мащерка пилешко Азиатско люти чушки зелен лук броколи печурки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче