Необходими продукти:
- 6 точени кори за баница
- 40 г разтопено масло или зехтин
- 300 г разноцветни чери домати, разполовени
- 1 с.л. каперси
- 1 топка бурата (около 200 г)
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- листа пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява до 180°C (без вентилатор).
- Тава с плитък ръб се покрива с хартия за печене. Корите се подреждат един върху друг, като всеки се намазва с разтопено масло или зехтин. Оформя се борд, като краищата се прегъват навътре.
- Основата се поставя във фурната и се пече в продължение на 10-12 минути, докато стане златиста и хрупкава. След изваждане се оставя да се охлади леко върху решетка.
- Върху охладената кора равномерно се разпределят разполовените чери домати. Добавят се каперсите и се овкусява със сол и черен пипер. Бурата се разкъсва на едри парчета и се поставя на няколко места отгоре, без да се размазва.
- Готовият тарт се гарнира с пресни листа босилек и по желание се поръсва с още малко зехтин и пипер. Сервира се веднага, докато основата е все още хрупкава.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО