Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо, на кубчетата
- 3 глави кромид лук
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио
- Магданоз
- Копър
- 2 скилидки чесън
- 100 г заквасена сметана
- 3 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. брашно
- 500 мл телешки или пилешки бульон
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Месото се запържва в добре загрят тиган и се прехвърля в тенджерката, в която ще се задушава.
- В същата мазнина се запържва нарязаният на едро кромид лук до златисто и се прехвърля при месото.
- Тези продукти се заливат с месния бульон и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около час.
- 1-2 черпака от бульона в тенджерата се пресипват в купичка и се смесват с брашното. Сместа се налива обратно в ястието и се добавя доматеното пюре. Гозбата се оставя на огъня още 20 мин.
- Добавя се заквасената сметана, изчаква се всичко да заври и тенджерата се сваля от огъня. Добавят се чесънът и наситнените копър и магданоз.
- Месото се сервира върху канапе от картофено пюре, което се полива с малко от бульона.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО