Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушено свинско с картофено пюре

Една класическа европейска рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
100’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо, на кубчетата
  • 3 глави кромид лук
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио
  • Магданоз
  • Копър
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г заквасена сметана
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл телешки или пилешки бульон

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Месото се запържва в добре загрят тиган и се прехвърля в тенджерката, в която ще се задушава.
  2. В същата мазнина се запържва нарязаният на едро кромид лук до златисто и се прехвърля при месото.
  3. Тези продукти се заливат с месния бульон и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около час.
  4. 1-2 черпака от бульона в тенджерата се пресипват в купичка и се смесват с брашното. Сместа се налива обратно в ястието и се добавя доматеното пюре. Гозбата се оставя на огъня още 20 мин.
  5. Добавя се заквасената сметана, изчаква се всичко да заври и тенджерата се сваля от огъня. Добавят се чесънът и наситнените копър и магданоз.
  6. Месото се сервира върху канапе от картофено пюре, което се полива с малко от бульона.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер олио магданоз копър свинско пилешки бульон заквасена сметана доматено пюре кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче